Elghamburgere fra Nordmarka.

Tykke saftige elghamburgere. Servert på hjemmelaget hamburgerbrød med salat og tyttebærrømme.

1 kg kjøtt (hvorav 1/3 medisterdeig)

1 egg

3 ss potetmel

1 finhakket løk

2 ss vann

Krydder (einer, timian, pepper)

Salt til slutt

 

Slik gjør du

1. Bland grovmalt elgkjøtt og medisterdeig med finhakket løk, krydder og egg. Kna sammen til en smidig masse og spe med vann til passe konsistens. La gjerne elgdeigen stå kjølig en times tid før du begynner stekingen.

2. Form deigen til store, rause hamburgere. Varm olje i stekepannen og stek elghamburgerne brune på hver side. Reduser varmen og stek ferdig til de er passe stekt. Disse er også supre å ha på grillen ute.

3. Server med hjemmelagete hamburgerbrød, salat og tyttebærrømme.

← Vis alle oppskrifter