Granskuddglaserte rotgrønnsaker

Server disse grønnsakene til viltkjøtt som elg-, hjort- eller reinsdyrstek. Det søte og skarpe fra granskuddsirupen gir en spennende smaksopplevelse.

Skjær ønsket mengde av blandete rotgrønnsaker i f eks staver.

Kok dem knapt møre, de skal fremdeles ha tyggemotstand.

Det kan være lurt å koke de forskjellige grønnsakene separat, gulerøtter

kokes kortere enn persillerot f eks.

Ha de kokte grønnsakene i isvann. Disse kan oppbevares kaldt i inntil et døgn.

Før servering:

Smelt godt med smør i en gryte eller panne, gjerne jernpanne. Ha grønnsakene

i og løft dem rundt til de er varme. Hell over et par spiseskjeer med Granskuddsirup

(ca 2 ss pr 1 l grønnsaker, eller til ønsket smak).

Smak til med nykvernet salt og pepper.

Server!

← Vis alle oppskrifter