Markajentene bruker av det naturen har å by på. Våren og høsten er aktive, da høster vi råvarene til produktene våre. Granskudd og rognebær får vi ikke kjøpt. All Granskuddsirup og Rognebærgelé med sherry lages derfor av råvarer vi har høstet selv. Råvarene fryses i den grad vi ikke lager produkter med en gang. Slipper vi opp for råvarer utover vinteren, kan vi skaffe mer hos norske leverandører. Markajentene får blant annet råvarer fra: Mølstad gård på Hedmarken (solbær) Søndre Bjerkerud gård ved Krøderen (bringebær) Bogstad Gård (svartsurbær, jordskokk og annet som de måtte ha) Kjelsås gård i Sørkedalen (lam) Jaktlag i Sørkedalen (elg) Diverse lokale hager i Sørkedalen (rabarbra, plommer, solbær) Epler får vi også fra lokale hager i Vestre Aker.

I Sørkedalen er heggeblomstringen er på sitt mest intense i midten av mai. Da må høstingen skje raskt for blomstene visner like fort som de viser sitt vakre, hvite slør. All tilgjengelig arbeidskraft tas i bruk.

Høsting av rogn er et møysommelig arbeid, men du verden så moro vi har det. Selv om vi til tider henger høyt, blir vi ikke sure som rognebærene. Tvert i mot.

Sist oppdatert 1. september 2016