Våre produkter er en smak av Oslomarka. Vi får råvarer fra turer i skogen, høsting av trær og busker i hager i Sørkedalen og det vi kan dyrke selv. Når vi ikke selv klarer å høste nok, kjøper vi fra norske produsenter. Dette er alltid utgangspunktet for det vi produserer. Mange av oppskriftene har fulgt våre familier, men vi elsker å utforsker nye smaker og ingredienser og bruker det årets sesong har å by på. Vi legger all vår stolthet i våre produkter. Du kan få kjøpt Markajentenes produkter flere steder i Oslo. Se linker under.
  • Bringebæreddik

    Deilig i dressing som passer til både en grønn salat, men også til for eksempel kyllingsalat. Eller bruk noen dråper i creme fraische eller seterrømme med noen få rosepepper, et utmerket tilbehør til røkelaks. Brukes også i marengsbunn til Pavlova-kake.

     
  • Chutney (eple, rabarbra og plomme)

    Nydelig til kylling og svin. Prøv også litt chutney sammen med crem fraische til stekt stekt eller ovnsbakt laks.
    Innhold: frukt, sukker, eddik, rosiner, løk, hvitløk, ingefær, salt.
    Næringsinnhold pr 100 g vare:
    Kilojoule 596 kJ
    Kilokalorier 140 kcal
    Fett 0,1 g 1%
    hvorav:
    Mettede fettsyrer 0g 0%
    Karbohydrat (inkl fiber) 35,2 g 98%
    hvorav:
    Mono- og disakkarider 33,1 g
    Sukker, tilsatt 22,4 g 64%
    Kostfiber 1,7 g –
    Protein 0,6 g 2%
    Salt 0,3 g –
    Vitamin B12 0 µg –
    Vitamin C 6 mg –
    Jern 0,2 mg –
    Natrium 140 mg –

    Se oppskrift
  • Markasyltetøyet

    Et godt og friskt syltetøy med bringebær, blåbær og litt tyttebær. Passer godt til et stykke brød, til vafler og på en kremost eller brie.

    Innhold: bær (bringebær, blåbær, tyttebær), sukker, sitron, pektin.

    Næringsinnhold pr 100 g vare:
    Kilojoule 1283
    Kilokalorier 302 kcal
    Fett 0,8 g 2%
    hvorav:
    Mettede fettsyrer 0g 0%
    Karbohydrat (inkl fiber) 75,6 g 96%
    hvorav:
    Mono- og disakkarider 69,5 g
    Sukker, tilsatt 61,6 g 81%
    Kostfiber 6,2g
    Protein 1,4g 2%
    Salt 0g
    Vitamin B12 0µg
    Vitamin C 21mg
    Jern 0,5mg
    Natrium 0mg

    Se oppskrift
  • Solbærgelé med rosépepper

    Nydelig til osten. Men prøv også litt i sausen.

     
  • Markavitt

    Hvert år trekkes en 10 liters tønne med essentielle Markavitt-ingredienser gjennom Marka fra Stryken til Skansebakken i Sørkedalen. Turen går forbi Kikut og Finnerud, den foretas på sykkel eller på ski. Bli med i vår Facebook gruppe, så holdes du oppdatert. Markavitten er bestillingsvare på alle pol.

     
  • Ripsgelé m/mynte eller einebær

    Ripsgelé med mynte eller einerbær.

    Nydelig til lammekjøtt. Prøv litt i sausen også.

    Smaker godt på en skive med brunost, gulost eller moden brie.

    Se oppskrift
  • Bordknask

    Oppskriften til Bordknask ble utviklet av Markajentene, men lages nå på lisens hos Baker Hansen.
    Det er perfekt som sunt snaks i stedet for chips, eller server til suppen. Prøv også med ost og Markajentenes solbærgelé med rosépepper.
    Spør etter Bordknask i ett av Baker Hansens utsalg.
    Innhold: sammalt rug, hvetemel, vann, gjær, salt, honning, rosmarin.

    Næringsinnhold pr 100 gram
    Kilojoule 872 kJ
    Kilokalorier 206 kcal
    Fett 1,2 g 5%
    Mettede fettsyrer 0,2 g 1%
    Karbohydrat (inkl fiber) 45,2 g 82%
    hvorav:
    Mono- og disakkarider 1,9 g –
    Sukker, tilsatt 0g 0%
    Kostfiber 5,6g
    Protein 6,4g 12%
    Salt 1,2g
    Vitamin B12 0µg
    Vitamin C 0mg
    Jern 1,3 mg
    Natrium 470 mg

     
  • Paulabrød

    Dette er Paula sin oppskrift. Ritas farmor bodde på Finnerud og bakte dette brødet til tømmerhoggerne, mens de fremdeles drev med hest og håndsag. Et realt matpakkebrød som metter.

    Paulabrød (næringsinnhold)

    Energi per 100 gram

    1014 kJ

    240 kcal

    Fett 16%

    Karbohydrater 69%

    Kostfiber 3%

    Protein 12%

    Innhold: hvetemel, vann, helmelk, kefir, 4-kornblanding, grovbakstmel, havregryn, sammalt rugmel, soyaolje, honning, gjær, havsalt

     
  • Rabarbrajordbærsyltetøy

    Vårt bestselgende syltetøy. Passer til alt hvor man ønsker et friskt og smakfullt syltetøy.

    Se oppskrift
  • Heggeblomsteddik

    En sommerlig eddik med et hint av heggeblomst. Passer til salatdressinger og deilig med litt olivenolje i en halv avokado.

     
  • Solbæreddik

    Vår solbæreddik har en dypere rødfarge enn bringebæreddiken og en litt mer markant smak. Vi anbefaler den varmt til sylting av rødløk (se oppskrift) og til dressinger.