Markavitt og Juleaquavit

I 2010 ble det startet produksjon av Markavitt på initiativ av Markajentene og deres bedre halvdeler. Markavitten har en nydelig gylden farge. Den har god fylde med velformet krydderkarakter og god fataroma, smakshint fra granskuddekstrakten, basert på granskudd høstet av Markajentene i Nordmarkas dype skoger. I tillegg karakteriseres aroma og smak av karve, sitrus, stjerneanis og tropiske frukter. Markavitt passer godt til vilt og annet velsmakende kjøtt. Anbefales også til skalldyr og annen sjømat.

I 2020 kom også Markavitt Juleaquavit på markedet gjennom et samarbeid med Det Norske Brenneri i Grimstad. Dette en akevitt spesielt for julematen, med toner fra lagring på både sherry- og madeirafat og en blend av lokale urter og granskuddessens. Produksjonen fra 2020 består av 1000 flasker individuelt nummerert.

Markavitt og Juleaquavit produseres av Det Norske Brenneri i Grimstad. 

Bestillingsvare
Markavitt er bestillingsvare på Vinmonopolet med følgende bestillingsnummer:

Markavitt 50 cl – 5320402
Markavitt 4 cl – 11084603
Juleaquavit 50 cl – 5320402

Markavitt-turens venner

For å oppnå den helt spesielle smaken, trekkes årlig en tønne med granskuddekstrakten gjennom Marka, fra Sørkedalen via Sandungen, Hakloa, Kikut og Finnerud, tilbake til Skansebakken i Sørkedalen. Turen foregår på sykkel eller på ski. Bli med i Facebook gruppen, Markavitt-turens venner, så holdes du oppdatert.