Markavitt og Juleaquavit

I 2010 ble det startet produksjon av Markavitt på initiativ av Markajentene og deres bedre halvdeler. Markavitten har en nydelig gylden farge. Den har god fylde med velformet krydderkarakter og god fataroma. Smakshint fra granskuddekstrakten, basert på granskudd høstet av Markajentene i Nordmarkas dype skoger. Aroma og smak karakteriseres av karve, sitrus, stjerneanis og tropiske frukter. Markavitt passer godt til elgkjøtt og annet vilt. I tillegg er denne akevitten utmerket til skaldyr og annen sjømat.

Markavitt-turens venner
For å oppnå den helt spesielle smaken, trekkes årlig en tønne med granskuddekstrakten gjennom Marka, fra Stryken via Kikut og Bryggerhuset på Finnerud til Skansebakken i Sørkedalen. Turen foregår på sykkel eller på ski. Bli med i Facebook gruppen, Markavitt-turens venner, så holdes du oppdatert.

Markavittens Juleaquavitt
I 2020 kom også Markavitt Juleaquavit på markedet. Gjennom et samarbeid med Jon Bertelsen hos Det Norske Brenneri er dette en akevitt spesielt for julematen – med toner fra lagring på både sherry- og madeirafat og en blend av lokale urter og granskuddessens.

Produksjon
Markavitt og Juleaquavitt produseres av Det Norske Brenneri i Grimstad. 

Bestillingsvare
Markavitt er bestillingsvare på Vinmonopolet med følgende bestillingsnummer:

Markavitt 50 cl – 5320402
Markavitt 4 cl – 11084603
Juleaquavit 50 cl – 5320402

jule_markavitt