Produksjon

Vår produksjon er basert på inspirasjon fra tradisjonsrike oppskrifter. Med familiebakgrunn fra Nord-Norge, Vestlandet og Østlandets skoger har vi kombinert kunnskap og interesse med smaker som vi synes er spennende. Om du smaker, vil vi påstå at du garantert vil finne noe du ønsker å ha fast på bordet!

Vi er opptatt av hva maten inneholder, hvor den kommer fra, hvordan den er laget og, ikke minst, at det skal smake godt. Vi legger vår stolthet i at det vi leverer har høy kvalitet og er et gjennomført og solid håndverk. Vi leverer en smak av norsk matkultur!

Samarbeidspartnere og råvarer
Våre samarbeidspartnere er småskalaprodusenter og familiedrevne bedrifter som benytter gode råvarer og har stolthet i det de gjør. Råvarene i våre produkter kommer hovedsakelig fra norske lokalprodusenter.

AS Lisa har produsert syltetøy siden 1940 og holder til på Vøyenenga. De lager Markajentenes tre sorter syltetøy etter våre oppskrifter og med norske råvarer så langt det er mulig.

Vårt røde Rabarbrajordbærsyltetøy henter sin farge fra en egen sort rabarbra kalt jordbærrabarbra. Denne får vi fra Nordre Sørum gård på Ringerike som drives med kløkt og stor innsats av Ingvild Collett-Hanssen og Eiliv Mellerud.

Allerede i 2012 startet Markajentenes samarbeid med Baker Hansen, bakeriet som siden starten i 1861 har vært drevet av samme familie. De produserer vår Bordknask etter Markajentenes oppskrift og selger også våre tre syltetøy i sine utsalg.

Markavitt og Markavitt Juleaquavit produseres av Det Norske Brenneri i Grimstad.